Sarpaneva
A gasztronómiában nem csak a új trendeké a főszerep, hanem legalább ennyire fontosak a tradíciók is. Még az újító szellemű séfek is szívesen nyúlnak vissza olykor a gyökerekhez, hogy új életet leheljenek a rég elfeledett ételekbe, technikákba. A gasztronómiai hagyományok előtt tisztelgő vásárlóid pedig mi mással koronázhatnák meg a főzés élményét, mint az Iittala Sarpaneva termékekkel? Az öntöttvas és a fa találkozása az edényeknél korántsem újkeletű dolog, mint ahogy a szabadban főzés vagy a házilag előállított alapanyagok sem. Kezdődhet a kulináris időutazás!
AZ IITTALA SARPANEVA TERMÉKEKKEL MEGELEVENEDNEK A HAGYOMÁNYOK
Manapság hogyan zajlik egy főzés egy átlagos családban, egy normál hétköznapon? Elmegyünk a legközelebbi élelmiszerüzletbe vagy hipermarketbe, megvásároljuk az összes hozzávalót. Hazaérve előkészítjük az alapanyagokat, a főzéshez használatos edényeket, eszközöket, majd egy mozdulattal életre keltjük a gáz,- villany,- vagy indukciós főzőlapot, esetleg begyújtjuk a sütőt, és elkészítjük az ételt. Közben szól a zene, megy a televízió, zúg a páraelszívó. Ha pedig a finomságok elkészültek, a család apraja-nagyja asztalhoz ül.
Azonban nem volt ez mindig ennyire egyszerű. Valaha a vidéki emberek saját maguk termesztették a zöldségeket és gyümölcsöket, haszonállatokat neveltek, amiknek a húsát feldolgozták. Az asszonyok otthon gyúrták a tésztát és sütötték a kenyeret, a főzés előtt pedig a tüzet is meg kellett rakni, majd a lángok fölé akasztották a finomságokkal teli kondért, amiben komótosan rotyogva főtt az étel.
Hol voltak még ekkoriban a modern acél vagy alumínium edények? Sehol, helyettük viszont rendelkezésre álltak a jó öreg öntöttvasból készült darabok, melyek igaz, hogy vaskosak és nehezek voltak, ellenben nagyon ízletes ételeket lehetett készíteni bennük. Ez az alapanyag pedig napjainkban a reneszánszát éli - ezt bizonyítja az Iittala Sarpaneva kollekció is!
Az öntöttvas lábasok felidézik a finnországi gasztronómiai tradíciókat, és egy különleges időutazásra invitálják vásárlóidat azokba az időkbe, amikor még sokan éltek apró hegyi kunyhókban a skandináv vidékeken, és a kandalló egyben tűzhelyként is szolgált.
A kollekció megálmodója Timo Sarpaneva, aki kovácsmesterséggel foglalkozó nagyapja munkáiból inspirálódott. Az edények hagyományos, mégis modern formában vezetik be vásárlóidat a skandináv életérzésbe. Az Iittala Sarpaneva öntöttvas lábosai használhatóak tűzhelyen, sütőben, könnyű őket tisztán tartani, az ételeknek pedig különleges ízvilágot kölcsönöznek.
Mellettük természetesen érdemes megismerned az Iittala étkezési termékek egyéb szériáit is, hiszen mindegyiküknek megvan a maga egyedülálló ismertetőjegye!
TUDNIVALÓK A RENDELÉSHEZ
Hogyha kínálatunk elnyerte tetszésedet, és szívesen viszontlátnád egyik-másik terméket üzleted árukészletében is, akkor csatlakozz viszonteladói hálózatunkhoz, hogy szabadon vásárolhass áruházunkból!
Ehhez először is létre kell hoznod egy vásárlói fiókot, amihez klikkelj az oldal tetején, középtájt található “profil” vagy “belépés”, majd a “regisztráció” gombra! Az űrlap kitöltését követően jóváhagyjuk regisztrációdat, majd hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot a viszonteladói szerződés megkötése miatt.
Amint a “papírmunka” lezajlott, máris hálózatunk tagjává váltál, így ne habozz tovább, add le első rendelésed, hogy mielőbb megjelenhessenek üzletedben az új termékek! Plusz jó tanács: iratkozz fel hírleveleinkre, és elsőként értesíthessünk az általunk forgalmazott márkákkal kapcsolatos hírekről!