Nincs is bosszantóbb annál, mint egy amikor egy életlen késsel kell dolgozni, pláne, ha az idő is szorít. A tompa penge ráadásul nem csak hátráltató tényező, hanem roppant balesetveszélyes is. Itt az ideje kiköszörülni a csorbát a Dick csettegőkkel és élezőkkel!
Ezeket az eszközöket sokkal egyszerűbb és gyorsabb használni, mint a hagyományos fenőacélokat, ezért még rutin vagy gyakorlat sem szükséges ahhoz, hogy a kések hamar visszanyerjék az élüket. Elég csupán pár határozott mozdulat, és a kés ismét kíméletlenül vágja át még a keményebb alapanyagokat is.
BÚCSÚZZON EL A TOMPA KÉSEKTŐL CSETTEGŐKKEL ÉS ÉLEZŐKKEL
Akadnak olyan szakmák, ahol a kés alapvető munkaeszköznek számít. Ide tartoznak például a hentesek, böllérek, szakácsok hivatása. De természetesen nem csak nekik lehet szükségük éles késekre, hanem még az egyszerű háziasszonyoknak is, akik szeretnének gyorsan, finom ételt varázsolni az asztalra.
Márpedig az a kés, amit gyakran használnak, előbb-utóbb életlen lesz. Egy ilyen alkalmatlan eszköz pedig mindenre jó, csak éppen arra nem, ami az eredeti funkciója lenne. Ha a kés éle tompa, vágás helyett csak nyúzza, szétcincálja a húst, de még ehhez is óriási erőfeszítés kell. Az olyan lágyabb zöldségeket pedig, mint például a paradicsom, inkább csak összenyomja, így jószerével lehetetlen vele szeletelni.
A késeket ugyan egy szimpla fenőacéllal is újra lehet élezni, azonban ehhez némi gyakorlat is szükséges, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szöget zár be a penge az acéllal. Ha pedig ezt nem sikerül eltalálni, akkor előfordulhat, hogy a kés éle csak még használhatatlanabb lesz.
Egy csettegővel és élezővel viszont nincs ilyen probléma! Ezek az eszközök ugyanis gyárilag úgy lettek kialakítva, hogy a penge pont az ideális szögben találkozik a rögzített acélszálakkal, így az élezést gyakorlatilag el sem lehet rontani! Ráadásul mivel egyszerre mindkét oldalról zajlik az élezés, így fele annyi idő alatt végezhet a művelettel, mintha fenőacéllal először a penge egyik, majd másik oldalát élezné meg.
Az eszköz a művelet során végig stabilan vezeti a kés pengéjét, így Önnek tényleg csak annyi dolga lesz, hogy végighúzza a kést a vájatban, közben pedig enyhén nyomja lefelé, az acélszálak irányába. Néhány ilyen mozdulat, és máris érezni fogja a különbséget! A kés újra élesen és könnyen vág majd, legyen szó akár húsról, keményebb vagy lágyabb zöldségekről és gyümölcsökről.
Egy csettegő és élező egyetlen hentes, böllér vagy szakács felszereléséből sem hiányozhat, de otthon, a saját konyhájában is éppúgy hasznát veheti, akárcsak a többi gasztronómiai termékünknek!
Bonyolítsa le vásárlását pillanatok alatt!
Ha a csettegő használatára azt mondtuk, hogy egyszerű, akkor a rendelés pedig egyenesen gyerekjáték lesz! Kínálatunkból válassza ki azt a terméket, amely az Ön számára a legideálisabb lenne. Ebben segítenek a termékek részletes adatlapján lévő leírások, melyeket a fényképeikre kattintva érhet el. A csettegők mellett tartalék acélszálakat is találhat áruházunkban, így a csere is könnyedén megoldható.
A választott termékeknél kattintson a “kosárba” gombra, majd keresse a jobb felső sarokban a kis fekete kosár ikont, ahol a megrendelésre szánt árucikkek várakoznak. Ha innen továbblép, töltse ki az űrlapot a megfelelő fizetési és szállítási adatokkal, majd egy utolsó ellenőrzés után véglegesítse rendelését.
Mi pedig hamarosan összekészítjük csomagját, és átadjuk azt a futárszolgálatnak, aki rövidesen már kopogtatni is fog az Ön ajtaján!