JELLEMZŐK ÉS ELŐNYÖK
13 cm-es, egyenes, széles penge
- Kiváló vágási stabilitás – alkalmas nagyobb, vastagabb húsrészekhez
- Széles pengeforma: biztonságosabb csont melletti munkavégzéshez
- Ideális precíz szeparáláshoz, zsírtalanításhoz, porceltávolításhoz
Fanyelű markolat – klasszikus kialakítás
- Keményfa markolat: természetes, kézhez álló tapintás
- Szegecseléssel rögzített – stabil, tartós szerkezet
- Időtálló megjelenés: ideális kézműves környezetekbe, vidéki vágásokhoz
- Nem csúszik, jól illeszkedik a tenyérbe, hosszabb használat esetén is kényelmes
KARBANTARTÁSI JAVASLAT
- Kézi mosogatás ajánlott – a fa markolat megőrzése érdekében
- A penge rozsdamentes, de használat után törölje szárazra
- A markolatot időnként ápolóolajjal kezelve hosszú élettartam érhető el
- Nem sterilizálható ipari környezetben – hagyományos feldolgozáshoz javasolt
FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK
- Húsfeldolgozás – sertés, marha, vadhús csontozása
- Vadászati bontás – precíz húsleválasztás vadászati körülmények között
- Kézműves hentesműhelyek, vidéki feldolgozók – ahol számít a hagyomány
- Gasztronómiai felhasználás – séfek, akik értékelik a klasszikus fa markolatot
Ez a modell a hagyományos kések kedvelőinek tökéletes eszköze. A széles, egyenes penge kiváló stabilitást és biztonságot kínál csontozás közben, míg a fa markolat kényelmes fogást és időtálló stílust biztosít. Tökéletes választás mindazoknak, akik szeretik a klasszikus eszközöket, de nem akarnak kompromisszumot kötni a penge minőségében.
Válassza a DICK fanyelű csontozókést – ha fontos Önnek a hagyomány, a természetes anyagok és a precíz munkavégzés egy kézben!